A projekt egy Myo Armband segítségével (https://www.myo.com/) funkcionális mozgásra bír egy 3D nyomtatott kéz-protézist egy mesterséges neurális hálóval tanított modell segítségével.

A felismert problémát az jelenti, hogy a piacon lévő bionikus kezek drágák, így rengeteg páciens, főként óvodás és kisiskolás gyermekek esnek el ettől a lehetőségtől. A korcsoport további kihívása, hogy a növekedés és a gyors biológiai változás miatt a protéziseket időről időre cserélni kell. A projekt fő célja egy olcsó smart bionikus kéz létrehozása, amelyre különböző “applikációk” írhatók, mint például gépelő funkció, megfogó funkció stb. A vevő anyagi helyzetétől függően lehet az adott kéz egy alap, vagy különböző extrákkal ellátott modell (szenzorok stb.). Az izom mozgatásával elkerülhetjük, hogy az izmok sorvadásnak induljanak, így a jövőben is használható marad, akár egy high-tech bionikus kéz irányítására is.

A rendszer három részből áll:
1. Érzékelő egység: ez felel az izomjel elvezetésért, ezt a Myo Armband fogja megoldani.
2. Motoros egység: 3D nyomtatott kar protézis aktuátorokkal ellátva
3. Controller egység: a jelfeldolgozásért és irányításért felelő egység, ez rendeli hozzá az érzékelő egységtől jövő bemenetekhez a megfelelő motoros kimenetet.
Az első prototípusban ezt a részt egy Arduino és egy PC páros oldotta meg, a következő iterációban egy Rapberry Pi Zero és Intel Movidius használatát tervezzük. A vezérlést egy Tensorflowban implementált sziámi hálózat támogatja.