A gombák olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amely sok területen való változatos alkalmazásukat teszi lehetővé. Például jól használhatóak környezetvédelmi kármentesítésre, fenntartható anyag alternatívaként és szemét lebontóként.

A G.O.M.B.A. (Grow Your Own Mushroom-Based Alternative) Daniel Parnitzke öko-projektje, ami egy oktatási felületből, egy pdf zine-ből, fotó- és videóanyagból áll.

Felület

Az oktatási felület azokat a nem szakembereket célozza meg, akik most kezdenek gombákkal foglalkozni. Designerek, művészek, építészek, mérnökök, farmerek, biológusok vagy bármilyen más területről érkezők könnyen megalapozhatják tudásukat a mikológiában, a fenntartható fejlődés, a szemét újrahasznosítás vagy a szennyezett környezetek rehabilitációjának témájában.

http://fungi.danielparnitzke.de

Workshop

A szélesebb közönség megszólítására Daniel április folyamán több workshopot is tartott. Az érdeklődők a gyakorlati foglalkozás keretében megismerkedhettek a gombatermesztés alapjaival. Kiemelt témaként jelent meg a gombaalapú anyagok tulajdonságai és a gombák regeneratív hatása az élőhelyekre.