A kiterjesztett valóság technológia (AR) a valós környezetet egészíti ki digitális tartalommal valós időben. 2 vagy 3D-s tárgyak formájában információs réteget helyez a fizikai világ fölé kijelzőt és élő video stream-et használva. Az AR technológia azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználó interakcióba lépjen a fizikai környezettel a digitális rétegen keresztül. A múlt évben az AR technológia fontos piaci tényezővé vált, az üzleti és ipari szereplők egyre növekvő mértékben hasítanak ki szeletet nagyüzemi alkalmazásából.A Kitchen Budapest a T-Systems és az Audi megrendelésére dolgozta az Augmented Assembly alkalmazást, amely a gyártósor logisztikáját forradalmasítja az AR technológia segítségével.

A gyárakban a gyártósorok körül számos ún. szortiment található (kis fiókos szekrény az alkatrészek rendszerezésére, tárolására). A szekrényeket a munkások arra használják, hogy segítségükkel összeállítsák a szalagról érkező gépjármű tartozékokat. A szerkezetek komplexitása miatt az alkatrészek megtalálása a használati utasításnak megfelelően egy bonyolult és lassú feladat.

Az alkalmazás beazonosítja, érzékeli és megtalálja a komponenst, ami az adott rész összeszereléséhez szükséges. A felhasználó az eszköz kameráját a szekrényre és az alkatrészre irányítva, az applikáció mindkettőt beazonosítja. Azonnal kiemeli azt a fiókot, ami az alkatrészt tartalmazza, így a felhasználó kiválaszthatja, melyik alkatrészt adja hozzá a szerelés alatt álló részhez.

A jelenlegi prototípus három különböző gépjármű alkatrész összeszereléséhez nyúlt segítséget (csapágy, dugattyú, szűrő), ebből mindegyiket egy kártya jeleníti meg.

Szponzorok: T-Systems, Audi, KIBU
Zene: Matthew Maklary