A nagyvállalati szférából átemelt EIR módszer igazoltan működik technológiai környezetben.
Az egyes iparágakban már bizonyított szakemberekkel együttműködve a KiBu kiemelt problémákra szállít, olyan innovatív technológiai megoldást, amely az adott szektor folyamatainak optimalizációjával valódi üzleti értéket teremt.
A külső mentoráció és a belső technológiai tudás összehangolásának eredményeként megvalósuló innovációs projektek méltán reprezentálják a T-Systems innovációs laborjának célkitűzéseit.

Legelső, decemberben induló együttműködésünk Illés Zoltánnal, a Magyar Posta Zrt. korábbi vezérigazgatójával sarokponthoz ért. Testközelből megismerve a csomaglogisztika kritikus nehézségeit egy olyan átfogó innovatív megoldást hoztunk létre mentorunk segítségével, mellyel végeredményben 30%-os munkaköltség alapú megtakarítás érhető el. A részfeladatok idejének csökkentését és a sokkal praktikusabb munkavégzést a csomagok folyamatos nyomon követésére alkalmas telepített IoT rendszer kialakítása teszi lehetővé.

A csomagkezelési folyamatot a belső lokalizációs hálózat teszi időhatékonyabbá és precízebben tervezhetővé. A KiBu által fejlesztett megoldás alapvetően a szolgáltatás digitális adatbázisának valós idejű, lokális kiterjesztése, mely a belső nyomkövető és helymeghatározó rendszer, valamint a hozzá fejlesztett tableten futó applikáció révén képes a folyamatok optimalizációjára és így a hatékonyságának növelésére.

A csomagokat egyedi nyomkövetővel ellátva jelentősen csökkenthetők a manuális adatrögzítésből adódó hibaforrások, harmadára rövidül az adminisztrációs idő, valamint könnyebbé válik az új munkaerő betanítása is. A küldemények kiadásakor azonosításuk egyetlen lépéssé rövidül, majd az applikáció térképének segítségével és a nyomkövetők jelző funkciójával a megtalálás is egyszerűbbé és gyorsabbá válik. A csomagok visszaküldése összességében legalább felére csökkenthető figyelembe véve a precízebb csomagirányítást és járulékos adminisztrációt is. A sikeres együttműködés folytatódik, így a következő hónapokban a fejlesztés eljuthat a prototípus fázisig.

A technológiai tudás alkalmazása és összehangolása valós üzleti problémákkal kiemelkedő innovációs potenciállal bír. Az EIR program az eddig megszerzett pozitív tapasztalatok és a benne rejlő szakmai tudásbővítés miatt a tervek szerint hosszabb távon is integrálódni fog a KiBu tevékenységébe.