Az esemény részletei

A projektről:

Az első ipari forradalom óta az automatizáció kiteljesítése az egyik legfontosabb célkitűzés a termelékenység növelésére, amely során a feladatvégző robotok kiváltják az emberi munkaerőt. Ma, az algoritmikus kapitalizmus és az ipar 4.0 korszakában a programozott interakciók történeti léptékben követelnek szerepet a munkaerőpiac legkülönbözőbb területein.

A Training 2038 program robotokat képez ki olyan területeken és iparágakban, amelyeken az önvezérlésre való átállással a jövőben gyökeres átalakítások várhatók. A vezető nélküli autók a közlekedést, a drónok a háborút, a chatbotok a barátság, az algoritmikus kormányzás pedig a politika intézményeit forradalmasíthatják. A Training 2038 e kialakulóban lévő rendszerek döntési helyzeteit elemzi emberi szempontból, hiszen felmerül a kérdés: hogyan döntsön egy algoritmus, ami nem rendelkezik hozzánk hasonló tudattal, értékrendszerrel és lelkiismerettel?

A VR élmény megtekintése az érzékeny témák miatt 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

Interakció design: Pribék Gábor, Filip Ruisl
Kód: Gábor Pribék, Jonathan Ravasz
3D modellezés, animáció: Iván Rohonyi-Demkó
Sound design, zene: Filip Ruisl
Chatbot: Richárd Nagyfi
Storywriting: Foster Orsolya, Makrai Patrik, Nagyfi Richárd, Nemes Attila, Német Szilvi, Varga Judit
Installáció design: Healium Decoration (Timóczki-Nagy Márton, Urbán Márton, Emri Zsolt), Balla A. Benjamin, Ravasz Jonathan