Az esemény részletei

A program a Trafó Kortárs Művészetek Háza, az AI_am, a Let it Be! art agency és a Kitchen Budapest együttműködésével jött létre.
A belépés ingyenes, de előzetes regisztráció ajánlott a szilvi.nemet@kitchenbudapest.hu címen.

A KiBu bemutatja:
➖ Training 2038 – Emberi Adatfelvétel Mesterséges Intelligenciáknak 
Virtuális valóság élmény

A Training 2038 program robotokat képez ki olyan területeken és iparágakban, amelyek az önvezérlésre való átállással a jövőben gyökeresen átalakulnak. A vezető nélküli autók a közlekedést, a drónok a háborút, a chatbotok a barátság, az algoritmikus kormányzás pedig a politika intézményeit forradalmasíthatják. A Training 2038 e kialakulóban lévő rendszerek döntési helyzeteit elemzi emberi szempontból, hiszen felmerül a kérdés: hogyan döntsön egy algoritmus, ha nincs hozzánk hasonló tudata, értékrendszere vagy lelkiismerete? 

Az AI_am bemutatja:
➖AI_am / prezentáció

Vajon képes-e egy mesterséges intelligencia a kreativitásra? Lehetséges-e, hogy a gépek is alkotó partnereink legyenek? Ezek a fő kérdései az AI am here kísérleti táncelőadásnak, amelyben ember és gép egyenrangú kreatív partnerként jelenik meg. A 2013-ban alapított AI_am – egy koreográfus, egy kutató és kreatív technológusok – egyedülálló nemzetközi együttműködése, mely a mesterséges intelligencia alkotó felhasználásának lehetőségeit vizsgálja a kortárs táncon keresztül. Az előadás során az alkotók bemutatják, hol tart jelenleg az AI am here című, október 10-én, a Trafó Kortárs Művészetek Házában, a smART!-sorozat keretében és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon debütáló kortárs táncelőadás, és a projekthez kapcsolódó kutatás. A beszámolót követően a látogatók személyesen is találkozhatnak az alkotókkal.

https://www.facebook.com/AI.am.project
AI am here – premier
http://trafo.hu/hu-HU/ai_am_here 
https://www.facebook.com/events/850048018469321