Az esemény részletei

Kíváncsi vagy milyen 100 fiatallal 4 napon át agyalni a jövő okos megoldásain? Egyszerre tanulni és ötletelni, miközben a hegyről lenézve a Duna csak egy karnyújtásnyira van? A Kitchen Budapest segítette a T-Systems ötletcampus szakmai programjának kidolgozását és a 4 napos campus szakmai facilitátorait is csapatunk adja. A 4 napos közös munka célja, hogy a vállalat által megjelölt, a #smart universe ernyője alatt futó fejlesztési területeken minél több hasznos ötlet szülessen. Emellett nagyon fontos eleme a campusnak, hogy az egyéni és csoportos tanulás mellett igazán jól is érezzük magunkat.

Középpontban a blockchain

A társadalmi együttélésünk és gazdaságunk működésének egyik alapvető összetartó ereje a bizalom, ezt olyan központi szervezetek és pénzintézetek garantálják, amelyek közvetítő szerepet töltenek be az egymás közötti tranzakciók lebonyolításában, a konfliktusok kezelésében, vagy bármilyen adatcserében (pl. bankok, bíróságok, stb.). A blockchain technológia berobbanása azon a vízión alapszik, hogy a jövőben képes lesz ellátni ezt a közvetítő szerepet a közösség tagjai között, és utat nyit a biztonságos, transzparens elszámolásnak, és olyan bizalmi teret hoz létre, amelyben megvalósulhat a harmadik fél nélküli csere és megegyezés intézménye. Megannyi területen alkalmazható a technológia, pl. tisztán és mindenki számára láthatóan tudunk egymás közt elszámolni a pénzügyeinkkel, lehetőségünk nyílik rá hogy pontosan tudjuk egy-egy élelmiszer származási helyét és a polcra kerülésének útját, garantálni tudjuk a rólunk keletkező és tárolt adatok biztonságát, ezek mögött mind blockchain algoritmusok biztosítják a zavartalan működést.

A blockchain olyan új eszközöknek ad teret, mint a pl. smart contractok, ezek nagy előnye, hogy a felek közti, előre lefektetett szabályok szerint automatikusan zajlik le egy tranzakció, ennek tisztaságát a blockchain technológia biztosítja. Az innovatív eszközök közé tartoznak az olyan nyitott és követhető nyilvántartások és adatbázisok (DLT-k), amelyek pl. a raktározásban, vagy egy-egy termék életútjának követésében nyújtanak pontos információt, de akár egy gép karbantartási történetét is láthatóvá teszik a felhasználó számára.

Inspirációként olvassátok el a Kitchen Budapest blockchain alkalmazási területekről írt összefoglalóját, tudsz ezekből is inspirálódni, de bátran nézz körül a világban, tartsd nyitva a szemed, a lehetőségek ott vannak a hézköznapjaidban is.