Az esemény részletei

Meetup-sorozatunk első állomása során betekintést kaphattok a NarrowBand IoT, az az a keskenysávú dolgok internete világába, megtudhatjátok, hogy áll jelenleg a hálózatfejlesztés Magyarországon, miben másabb az NB-IoT mint más átviteli technológiák, majd két projekt is bemutatásra kerül.

Kezdés: 18.00

Helyszín: Kitchen Budapest - Ráday utca 30. (bejárat a Biblia utca felől)

Lineup / Előadók:
• Mire jó a NarrowBandIoT hálózat? - Belovai Beáta (T-Systems Magyarország Zrt.)
Milyen előnyei vannak a NarrowBand IoT technológiának más átviteli technológiákkal szemben? Hogy áll jelenleg a hálózatfejlesztés? Mik a következő lépések? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a T-Systems szakértőjének előadásában.

• Smart Office - Makrai Patrik (Kitchen Budapest)
A Kitchen Budapest fizikai helyiségeinek szenzorokkal való felszerelésével és hálózati összekötésével egy smart office infrastruktúrát alakítottunk ki. Ez lehetővé teszi a különböző funkciók (elsősorban közművek mint a világítás, áramellátás stb.) értékeinek folyamatos ellenőrzését és vezérlését egy online felületen keresztül. Az okos irodai infrastruktúra kiegészítője az a magyar nyelvű virtuális asszisztens (Stella), aki hangvezérléssel teljesíti a fenti feladatokra vonatkozó instrukciókat.

• A gyógynövénytermesztés tudományos megalapozása - Zubay Péter (SZIE) & Makra Sándor (Kitchen Budapest)
A Szent István Egyetem, mint oktatási és kutatási intézmény, valamint a KiBu, innovációs labor közös projektje az iparági együttműködések és a tudásalapú, modern, precíziós gazdálkodási lehetőségek eszköztárának fejlesztése mindkét fél számára izgalmas célt szolgál. Az együttműködés a „Gyógynövénytermesztés tudományos megalapozása agrárerdészeti körülmények között” c. Kertészettudományi Doktori Iskola szabadföldi kísérleti programjába ágyazódik be, ahol a mérési lehetőségek korlátosságát a KiBu kreatív innovátorai oldják fel, tágítják a virtuális világ irányába, NBIoT rendszerük segítségével.