Az esemény részletei

Nézz be hozzánk és teszteld végig a Talent Program beta fejlesztéseit. Az év első felében 4 csapatot inkubáltunk {Allegro, Atmo, Glob, Inspire}, az ő pitcheik, prototípusaik és demo videóik viszik el az estét, amit nekik dedikálunk. 

L i n e u p / P i t c h e s :
18.30-35: köszöntő, Varga Judit, a KIBU ügyvezetője
18.35-40: Zsiga Bálint, Atmo
18.40-45: Somos Anna, Glob
18.45-50: Bata Dia, Inspire
18.50-55: Mudri György, Allegro
18.55-19: Forster Orsolya kihirdeti a 2016/02-es talent névsort

A t m o
– Zsiga Bálint, Komorovicz Dávid, Bálint Gábor
A veterán kockázós-kártyás asztali társasjátékok az utóbbi évtized nagy visszatérői a játékpiacon, amit egyes bloggerek egyenesen a Playstation-ön felnőtt generáció „detoxikálóiként” jellemeznek. Az ATMO a játéktérben kialakult digitális-analóg válaszvonal által képzett résbe hatol be azzal a felismeréssel, hogy integrált megoldással a két jól körülhatárolható front legjobb tulajdonságait lehet egyszerre is hozni. 

G l o b
– Taliga Roland, Somos Anna, Kássa László, Stocker Bence
“Pár éven belül mindenki számára elérhetőek lesznek olyan robotok vagy gadgetek, amik megkönnyítik a mindennapjainkat, társként gondolunk rájuk, és a szokásainkat analizálva kitalálják, mire vágyunk.” – Roli (gépészmérnök, Glob)
Amikor Nick (Hruscsov) és Dick (Nixon) a moszkvai látogatás során a hidegháború közepén egy konyhai vitába bonyolódtak, világossá vált egyszer és mindenkorra, hogy a nemzetek közötti versengés terepe lejött a égből és befészkelte magát az otthonokba. Az egyes munkafázisok elvégzésére beprogramozott robotok a kezünkre játszanak, időt spórolnak és személyre szabott tulajdonságaik miatt érezhetjük úgy, hogy egyelőre még – az Asimov-i törvényeket betartva – a gazdáik vagyunk. 

I n s p i r e
– Wax Bence, Oláh Zoltán, Bata Diána
A hypertext-tel az információ felépítésének és rendszerezésének radikálisan új formája jött létre, amely lesöpörte az olyan fogalmakat a gondolati térképről mint »központ«, »periféria«, »hierarchia« és »linearitás«, helyettük pedig újakat javasolt: »multilinearitás«, »csomópontok«, »kapcsolatok« és »hálózatok«. A hypertext a hagyományos, Gutenberg-i szövegektől eltérően arra késztet, hogy a világot egymáshoz képest fennálló viszonyrendszerekben, semmint egymástól elszigetelt információkként értelmezzük. Az Inspire ezt a pluralista, sokfelé ágazó tudati sémát képezi le és javasolja online szolgáltatásként különböző kreatív ötletelési folyamatokhoz, amiknél fontos, hogy nyomon tudjuk követni egymás (legkülönfélébb médiumokban megjelenített) gondolatait. 
 
A l l e g r o
– Mudri György, Lukács Miklós, Jobbágy Róbert, Menyhárt Éva, Major Márton, Demeter Bálint, Csányi Edward
Akár a 2010-ben kezdődő évtized hívószava is lehetne a "smart", amikor kicsitől a nagyig, a komplextől az egyszerűig vagy a szilárd halmazállapotútól a levegőig – a Smart City-től a Smart Home-on át a Smart Air-ig mindent elér, kannibalizál és összekapcsol az Internet. Az Allegro a stúdiófelvételek életét könnyíti meg, amennyiben a papír alapú, lapozgatós kotta helyett egy érintőfelületet és kommentálási lehetőséget biztosít például egy Beethoven-szimfónia rögzítésére. 

További projektek + közreműködők:
– AC-DC projekt AR fejlesztés (Filip Ruisl, Ravasz Jonathan)
– Lift Summer Session rezidens (Pribék Gábor)
– Flying islands (Balla A. Benjamin, Labbancz Gábor, Váró Péter)
– 2016/02. talentek bemutatkozó
– KIBU reseach (Nagyfi Richárd, Szarka Zsanett)
– Social Design Cookbook (Bujdosó Attila, Eckhardt Lili)
– Wyze (Mudri György, Gémes Tamás)

DJ: Purcl András
VJ: Csiszár Mátyás