Az esemény részletei

A kulturális intézményekben, galériákban, múzeumokban design és fashion üzletekben hagyományosan printalapú kreatív tartalommal (flyer, ingyenes magazin, térkép, matrica, plakát, fali vezető stb.) kommunikálnak, mivel a látogatók ezeket tudatosan keresik és használják tájékozódás céljából. A mikroelektronikai forradalom óta azonban a hagyományos, statikus médiumok szerepe folyamatosan kérdőjeleződik meg, így napjainkban a nyomtatott termékek formátumának és elérési útjainak radikális újratervezése zajlik. A nyomtatási iparág egyelőre nem szűnik meg, viszont olyan új, „okos” megoldásokat keres, amelyek a digitális platformok integrációjára is képesek. Az AR technológiával élő Layar alkalmazás egy ilyen funkció, amely lehetővé teszi a kézzelfogható felé írt, „digitális információval” kiterjesztett valóság megjelenítését.

Az Artlocator Magazin felismerte ezt a tendenciát és első lapszám óta használja az okostelefonok által „olvasható” markereket, amelyek az egyes cikkekhez kapcsolódó digitális tartalmakat hívnak be olyan interaktív formátumokban, amelyeket a print nem tesz lehetővé: videó, animáció, közösségi oldalak stb. A magazin mellett az Artlocator egyik új projektje reagál erre a jelenségre: az AR Spotting olyan sétaútvonalakat kínál felhasználóinak, amelyek egyes állomásain a galériák és kulturális/kreatív intézmények időszaki kiállításához izgalmas, csak az alkalmazáson keresztül elérhető online tartalmakat kapcsol be.

A Kitchen Budapesttel közös szervezésben a jelentkezők pénteken délután 4 órától egy vezetett túra formájában (biciklivel!) suhanhattunk végig az egyes AR-érzékeny kiállítóhelyek között!

Program:
délután 4 óra találkozás a Madách téren 

Útvonal:
TELEP > Tesla Budapest > Omnivore Gallery > Trafó House > Kitchen Budapest

Hozz bringát, okostelefont és találkozunk a téren!

Részvételi szándékod jelezd a hello@artlocatorapp.com e-mail címen április 6-ig
Maximum létszám: 15 fő.

www.artlocator.hu
www.kibu.hu