Új social media felülettel lettünk gazdagabban az óév-újév fordulóján, welcome to New Life! Az „élet” szót központi kategóriává emelő közösségi felület egy olyan update, ami nem az Első Életre koncentrál (mint a fitneszterem) és nem is kizárólag a hús-vér élet megkettőződéseként értelmezett virtuálisra („Second Life”). Legfőbb kihívójának azt a mesterséges intelligencia által kiváltott kulturális-gazdasági fordulatot nevezi meg, amely felrúgja eddigi életvitelünket, elavulttá teszi hagyományos (értsd: pre-internet, pre-AI) berendezkedéseinket, szokásainkat. A New Life alapítói ezzel a felülettel ágyaznak meg annak a radikálisan új értékrendszernek, ami az emberi kivételesség felismerésére épül és arra az egyetlen tulajdonságra, amivel szerintük nem veszi fel velünk senki – a robotok se – a versenyt. Ez pedig a kreativitás.A mesterséges intelligencia körüli hype hullámai az online információs térben is külön helyet követelnek, erről árulkodnak a megnövekedett számú .ai-ra végződő webcímek, illetve a most induló közösségi oldal. Az egyre inkább tematikus irányba szerveződő domainek –  identifikációs láncok – segítenek eligazodni, milyen tartalmak esnek az oktatás (.edu), a szervezetek (.org) vagy az egyes országok (.ru, .hu, .de) elérése alá. (A webcímek adatbázisát az ICANN kezeli, ettől függetlenül érdekesen alakul az egyes domainek újraelosztása. Például a 2012-ben kérvényezett és regisztrált .art domain az e-flux kortárs művészeti portál kezébe került, akik egy saját belső kritériumrendszer alapján ítélik oda és adják tovább a meghatalmazást az immár hozzájuk pályázó szervezeteknek). A New Life ebben is trendsetter, a chat és notifikációkra fejlesztett applikáció mellett egy newlife.ai weblapra irányítja át a privát kóddal rendelkező usereket. A meghívás alapján működő ökoszisztéma kizárólag ismerősöktől kapott belépővel működik, ami biztosítja a közösség organikus és szelektív (!) épülését. (Mindannyian tudjuk, milyen kellemetlen, amikor felhigul például egy subreddit és az egyre leértékelődő véleményeket olvasva végül úgy döntünk, hogy kilépünk a csoportból). Az egyik alapító – aka Vector Newmann Facebook profilja szerint a Google Academy-n végzett Human Science szakon, emellett 3D-s CGI avatárnak tűnő szelfieket posztol health goth és arab goth stílusban – kérdésünkre úgy válaszolt: a struktúra nem konvencionális, létezik egy core team, egy extended core team és a Network.

Amit ígér: Aesthetics (!), tudás, étrend kiegészítők, mentoring és még sokkal több. Az Aesthetics Bundle például egy 94 Euróra beárazott csomag, ami trendsetting stylistok által kurált termékekből áll a személyes stílus fejlesztésére. Olyan cutting edge termékeket kínálnak, mint '90-es és korai 2000 évek vintage ruházata, vadiúj kiegészítők, digitális művészek által készített pullóverek. Az egyes fashion item-et a következő célokra ajánlják használni: fotózás, közösségi média posztok, újraértékesítés online vagy offline (!!) és művészeti performace-ok. A csomagot a rendszer a személyes profilokból gyűjtött adatok alapján személyre szabja (tíz ismerős meghívása ellenében az árat elengedik).A New Life értékelőrendszere mindenféle virtuális/absztrakt karmáktól vagy pinocchióktól mentesen tiszta euró alapon működik. Amennyire hasznos vagy a közösségnek az aktivitásod alapján, annyi euró értékű voucher érkezik hó végén az accountodra, amit a közösségi oldalon belül a kiterjesztésekre tudod elkölteni. A cél a Superhuman-ná válás, ami egy exkluzív coaching-ot ígér ahhoz, hogy a legtöbbet ki tudd hozni az oldalból és olyan kedvezményekhez juss mint az ingyenes szállítás, mentoring etc. A közösségi portál feature-jeit átpörgetve ez a kezdeményezés se dönti meg a fennálló rendszert, amelyben minden kapcsolat értékmérője a pénz és a fogyasztás, de az biztos, hogy ezt majd stílusosan teszed.

A Facebook-on megszokott feed-et itt Channel-nek hívják és a leginspirálóbb digitális művészek, fashion bloggere, designerek és esztétikai úttörők által közzétett tartalmakban fürdőzhetsz (havi 9,99 euróért).


79 euróért egy február 13 éjfélkor induló 100 perces Cryptocurrency kurzuson is részt vehetünk


A network-öm jelenleg 0 Eurót ér, még nincs se aktivitásom se követőm