A TechCrunch a napokban beszámolt arról, hogy az Amazon megvásárolta a Body Labs stúdiót, azt a vállalatot, ami a valóságnak megfelelő 3D modelleket gyárt különböző b2b szoftveres alkalmazások számára. A cég portfóliójában például virtuálisan felpróbálható ruhák vagy videójátékok számára készülő fotórealisztikus avatárok szerepelnek.

A Body Labs „SOMa Shape API”-ja többek között alkalmas arra, hogy pontos előjelzéseket készítsen és mérhetővé tegye a felhasználók 3D-s alakját egyetlen kép alapján. Ez a feature pedig a divatcikkek elektronikus viszonteladásában jöhet a legjobban, például a méretek kiajánlásánál. 

A fenti, 2015-ös videóban O’Farell úgy nyilatkozik, hogy egy jól bekalibrált 3D test szken lehetővé teszi, hogy „a test maga váljon olyan platformmá, ami körül az áruk és szolgáltatások tervezése folyik." Vagyis a test lesz mindennek a mércéje, ami a gyártás, vásárlás, eladás és kiajánlás rendszerét meghatározza”.

A 3D test modell technológia további alkalmazási területét jelentik a videójátékok, VR és AR platformok.

Mindazonáltal jogosan merül fel kérdés kifejezetten a Body Labs-szel kapcsolatban, hogy milyen core technológiát alkalmaznak a pontos 3D szkennek létrehozásához. Néhány videójukon ember nagyságú szkennereket használnak precíziós testmodellek kialakítására – ez a technológia viszont nehezen skálázható be az Amazon masszív tömegeket mozgató fogyasztói céljaira. Egy másik forrás szerint a cég képes „mindennapi képekből és videókból” extrapolálni testmodelleket, ami már egy sokkal élhetőbb megoldás felé mutat.

Ennek következtében inkább úgy tűnik, hogy a Body Labs akvizíció inkább az emberi erőforrás és tudások becsatornázásáról szól, amit később az Amazon a saját Echo Look eszközéből kinyert adatok kezelésére fog alkalmazni. Az Echo Look terméket az Amazon 2017. áprilisában dobta piacra. A "kéz nélkül" használható okos "stílus asszisztens" hangvezérléssel selfie-ket és videókat készít, Alexa segítségével előrejelzi az időt és a közlekedést, machine learning technológiát pedig összeköti stílustanácsadással, így mindig megmondja, hogy nézel ki a legjobban. Az Echo Look-ból kinyert tömérdek egészalakos selfie és 360-as videó így nagy valószínűséggel a Body Labs munkaterületén, a virtuális 3D modellek gyártásában lesz majd hasznos a mamutcég számára.

Forrás: TechCrunch