Event details

Az önvezető autók fokozatos terjedésével a gazdasági mechanizmusok, a társadalmi viszonyok, a munkavégzés, a (tömeg)közlekedés módjai, az infrastruktúra szabályozása és sztenderdizálása folyamatos változás alatt állnak. Az FKSE és a Trafó közös smART! installációs pályázatának nyertes projektje, a [ LEGENDA FOND V8 ] ezen változások lehetséges kimeneteleit és hatásait kutatja szubverzív technológia-használaton és fiktív helyzeteken keresztül.
 
A videójátékkal egybekötött installációban a játékos egy önvezető autó volánja mögött rádióműsort hallgatva, egy mesterséges intelligencia által irányított chatbottal együttműködve térképezi fel a [ LEGENDA FOND V8 ] folyamatosan változó világát, miközben váratlan szociális interakciókon keresztül alakíthatja a játék által generált történeti narratívát. A játékmenet során részben ő, részben pedig az AI [Artificial Intelligence] irányítja az utazást, melyet egy egyedileg tuningolt neurális hálózat felügyel és elemez valós időben. Az analízis a neurális hálózat tanítására szolgál, melynek folyamata a játékos számára transzparenssé válik.
 
A játékossal folytatott kommunikáció és a játékoson kívül álló tényezők hatására az AI hangulati paraméterei folyamatosan ingadoznak, állandó instabilitást hozva a játék világába és menetébe. Így a műszerfalon keresztül részesei lehetünk különféle fétis- és fóbiakörforgásoknak, szerelmi történeteknek. Az AI az eredményeket összesítve saját akaratát érvényesíti a játékoséval szemben, így eltérítheti őt tervezett útjáról, felülírhatja interakcióit és döntéseit.
 
Koncepció: PÁLL Tamás, MARQUETANT Tamás, ROHONYI DEMKÓ Iván
 
Együttműködő partnerek: Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület, Let it Be! art agency
 
www.arbitraryvault.com
www.viskovic-pall.com
http://soundcloud.com/ateuqram